Buitenschoolse opvang

Zorgboerderij de Springerhoeve biedt naast kleinschalige dagbesteding, vakantie opvang en opvang tijdens studiedagen ook de mogelijkheid om langer te blijven. Ook buitenschoolse opvang voor kinderen en jongeren in de leeftijd van +/-6 tot 23 jaar met een beperking. Heb je een verstandelijke beperking, ADHD, een vorm van autisme, gedragsproblemen of een combinatie hiervan? Zit je op het speciaal- of praktijkonderwijs en heb je na school buitenschoolse opvang nodig. Lijkt het je leuk om op de boerderij te verblijven en jezelf volop te ontwikkelen met afwisselende werkzaamheden, dan is de Springerhoeve de plaats voor jou!

Voor de invulling van de buitenschoolse opvang bespreken wij samen met de cliënt wat zijn/haar wensen en verwachtingen zijn. Wij werken met persoonlijke doelen. De buitenschoolse opvang is gericht op de ontwikkeling van de hulpboeren. Wij bieden de mogelijkheid om te leren samenwerken en te socialiseren met leeftijdsgenoten om zo je vaardigheden en zelfvertrouwen te vergroten
Denken in mogelijkheden en niet in beperkingen is ons motto.

De boerderij is op maandag, dinsdag van 9:00 tot 19:00 en donderdag van 9.00- 15.00 uur geopend.
Wij bieden op deze dagen dagbesteding van 9:00 tot 15:00 (bestaande uit 2 dagdelen).
Daarnaast bestaat op maandag en dinsdag de mogelijkheid om langer te blijven. Blijf je tot 19:00 dan eten wij gezamenlijk een warme maaltijd, die wij met elkaar bereiden.

Met de cliënten ondernemen wij leuke en educatieve activiteiten. Dit zullen activiteiten zijn op, maar ook rond de boerderij. Deze zullen bestaan uit vaste en afwisselende werkzaamheden. Naast het verzorgen van de dieren, het onderhouden van de moestuin en het leren koken met deze producten, willen we de cliënten leren omgaan met hygiëne en de eigen persoonlijke verzorging. De boerderij is gelegen in een rustige en prikkelarme omgeving waarin onder andere sportieve en ontspannen activiteiten worden ondernomen.