Ons verhaal

Mijn naam is Caroline en ik ben 32 jaar.
Samen met mijn man, dochter en zoon wonen wij op een boerderij in het mooiste stukje van Dordrecht. Net achter de wijken Dubbeldam en Sterrenburg in de Dordtse Biesbosch. Wij runnen een melkveebedrijf. Naast koeien hebben we op het bedrijf ook schapen, kippen, paarden, konijnen en geiten.
Na mijn opleiding spw4 met als uitstroomrichting gehandicaptenzorg heb ik als ambulant begeleider en als invalkracht op verschillende woongroepen en dagbestedingen gewerkt. Daardoor heb ik veel ervaring met kinderen, jongeren, maar ook ouderen met oa. Een verstandelijke beperking, Nah, een vorm van autisme of gedragsproblemen. Sinds 2017 maak ik mijn grote droom waar: “Zelf een zorgboerderij te beginnen.” Kleinschalig met volop aandacht voor de kinderen. Kleine groepen van max 5/6 kinderen per begeleider. Wij gaan voor kwaliteit!! Onze begeleiders zijn professioneel, gediplomeerd en hebben jarenlange ervaring met deze doelgroep.

Zorgboerderij de Springerhoeve biedt kleinschalige dagbesteding, buitenschoolse- en vakantie opvang of tijdens studiedagen voor kinderen/jongeren in de leeftijd van +/- 6 tot 23 jaar met een beperking. Heb je een verstandelijke beperking, ADHD, een vorm van autisme, gedragsproblemen of een combinatie hiervan? Stroom je uit van het speciaal- of een praktijkonderwijs en heb je dagbesteding nodig of zit je momenteel op een van beide en zoek je voor één of meerdere dagdelen een actieve bezigheid of vakantieopvang? Lijkt het je leuk om op de boerderij te verblijven en jezelf volop te ontwikkelen met afwisselende werkzaamheden, dan is de Springerhoeve de plaats voor jou!

Voor de invulling van de dagbesteding bespreken wij samen met de cliënt wat zijn/haar wensen en verwachtingen zijn. Aan de hand hiervan stellen wij met de cliënt persoonlijke doelen op waar tijdens de dagbesteding aan gewerkt wordt.
Denken in mogelijkheden en niet in beperkingen is ons motto.

De boerderij is op maandag, dinsdag van 9:00 tot 19:00 en donderdag van 9.00- 15.00 uur geopend.
Wij bieden op deze dagen dagbesteding van 9:00 tot 15:00 (bestaande uit 2 dagdelen).
Daarnaast bestaat op maandag en dinsdag de mogelijkheid om langer te blijven. Blijf je tot 19:00 dan eten wij gezamenlijk een warme maaltijd, die wij met elkaar bereiden.

Met de cliënten ondernemen wij leuke en educatieve activiteiten. Dit zullen activiteiten zijn op, maar ook rond de boerderij. Deze zullen bestaan uit vaste en afwisselende werkzaamheden. Naast het verzorgen van de dieren, het onderhouden van de moestuin en het leren koken met deze producten, willen we de cliënten leren omgaan met hygiëne en de eigen persoonlijke verzorging. De boerderij is gelegen in een rustige en prikkelarme omgeving waarin onder andere sportieve en ontspannen activiteiten worden ondernomen.

Heeft uw kind een andere zorgvraag dan bovengenoemd, dan kan er in overleg gekeken worden naar mogelijkheden.

Voor meer informatie en eventuele vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via de mail of telefonisch.